Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@17:44:51 GMT

وجه تمایز دعای هفتم صحیفه سجادیه و ارتباطش با کرونا

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۳۳۹۲

وجه تمایز دعای هفتم صحیفه سجادیه و ارتباطش با کرونا

شبهات تجربه‌گرایی و محدود بودن عالم به محسوسات، چند قرن پیش در این دیار پاسخ داده شده، برآن شدیم تا قطره‌ای از دریای این دعای صحیفه سجادیه را تبیین کنیم.

به گزارش خبرگزاری فارس ازاصفهان، با شیوع و گسترش جهانی ویروس کرونا، افراد مختلف از مسلک‌های گوناگون نسخه‌های متفاوتی پیچیده‌اند، برخی تنها به نتایج تجربی و دستورات بهداشتی بسنده کرده و عالم را تنها در ماده ملموس دیدند و عده‌ای هم از آن‌طرف بام افتاده و تنها به دعا متوسل شده و تجربیات و رعایت دستورات بهداشتی را نادیده گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این وانفسا، فرهنگ اسلام ناب رعایت دستورات بهداشتی را با توجه به عالم معنا، دعا و توسل، توأمان مورد تأکید قرار می‌دهد که در کلام علما، مراجع تقلید و مخصوصاً رهبر معظم انقلاب مشهود است تا جایی که رعایت دستورات لازم در خصوص کنترل بیماری کرونا، واجب شرعی بیان‌شده است.

رهبر معظم انقلاب که از ابتدا تأکید بر رعایت دستورات بهداشتی داشته و مصوبات دستگاه‌های بهداشتی و مسؤولان کنترل این بیماری در کشور را لازم الاجرا دانسته‌اند، تا جایی که خود در هنگام کاشت درخت در روز درختکاری، دستکش به‌دست داشتند، بر خواندن دعای هفتم صحیفه سجادیه تأکید دارند.

خاطره حاج قاسم از جنگ 33 روزه و توصیه رهبری که منجر به پیروزی شد

این تأکید رهبری بر خواندن دعای هفتم صحیفه سجادیه، انسان را به یاد خاطره‌ای از سردار شهید سپهبد سلیمانی می‌اندازد که می‌گوید «در ماجرای جنگ 33 روزه، آقا تأکید بر خواندن دعای جوشن صغیر فرمودند که این دعا از تمام مساجد، حسینیه‌ها و حتی کلیساهای لبنان پخش می‌شد و رمز پیروزی این جنگ، همین بود».

برهمین اساس و از آن جایی که اصفهان از دیرباز شهر علم و دانشمندان و پیشتاز در عرصه‌های دانش و معرفت بوده و هست و میراث دار عالمان بزرگی چون حکیم بوعلی، شیخ بهایی و ملاصدرا بوده و شبهات تجربه‌گرایی و محدود بودن عالم به محسوسات، چند قرن پیش در این دیار پاسخ داده شده، برآن شدیم تا قطره‌ای از دریای این دعای صحیفه سجادیه را تبیین کنیم.

 به هنگام بلایا، مشکلات و بیماری‌ها، به خداوند پناه ببرید

حجت‌الاسلام براتعلی حق‌شناس امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان بابیان اینکه در ابتدا و قبل از بیان بخشی از نکات پنجگانه و برجسته دعای هفتم صحیفه سجادیه، باید به 4 روایت اشاره‌کنیم، اظهار داشت: در روایت از امیرالمؤمنین (ع) آمده است که ایشان می‌فرمایند «به هنگام بلایا، مشکلات و بیماری‌ها، به خداوند پناه ببرید»، همچنین امام موسی  کاظم (ع) در روایتی می‌فرمایند بلا و آفتی نیست که به بنده‌ای روی آورده و توفیق دعا پیدا کند مگر آنکه خداوند آن بلا را از او دور گرداند و این بدان معنا است که همین‌که توفیق دعا به بنده داده می‌شود باعث برطرف شدن بلا است.

کارشناس علوم قرآن و حدیث ادامه داد: در روایتی دیگری از حضرت امام صادق (ع) آمده است که ایشان طولانی بودن و کوتاه بودن بلاها را در ارتباط با ترک دعا و دعا کردن برای یارانشان تبیین کرده‌اند و در روایت چهارم از امام صادق (ع) است که هرگاه پیشامد سختی به شما روی آورد دو زانو و دو آرنج خود را برهنه کرده و به زمین بچسبانید و سینه خود به زمین رسانید و به سجده روید (که این نهایت خضوع بدن و خشوع قلب است) و بعد حاجت را بخواهید.

وی در ادامه تصریح داشت: از این مقدمه ذکرشده مشخص می‌شود که لازم است در مشکلات،گرفتاری‌ها و بیماری‌ها انسان توجه به خداوند متعال داشته باشد، اما در رابطه با دعای هفتم صحیفه سجادیه که مورد تأکید اهل البیت (ع)، علما شیعه در طول تاریخ و همچنین رهبر انقلاب قرارگرفته است، ذکر پنج نکته و ویژگی خاص این دعا از میان ده‌ها نکته، در این شرایط خاص، ضرورت و اهمیت ویژه‌ای دارد.

جایگاه اسبابی مانند رعایت نکات بهداشتی در تفکر اسلامی کجاست؟

حق‌شناس در ادامه به تشریح ۵ نکته مذکور  پرداخت و افزود: نخستین نکته این است که تنها گره‌گشا، خداوند است، که این نکته از فرازهای اول، دوم و سوم این دعا مشخص می‌شود چراکه در این فرازها می‌خوانیم «مشکلات و سختی‌ها فقط به‌وسیله خداوند حل خواهد شد و آرامش و راحتی تنها با رفتن به‌سوی او فراهم می‌شود» اما نکته مهم این است که جایگاه اسبابی مانند رعایت نکات بهداشتی، سفر نرفتن و... در موضوعات خاصی همچون بیماری کرونا چیست؟

این استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: پاسخ این پرسش در مقدمه ذکر شده نهفته است، و نیز باید بدانیم که اسم خدا چیست که دوا است و ذکر او چیست که شفا است؟ در حقیقت این مسأله اشاره به «یا مَنْ اِسْمُهُ دَوآءٌ وَ ذِکرُهُ شِفآءٌ» دارد، اسم همان چیزی است که بر زبان جاری می‌شود، مثلاً ده بار می‌گوید یا الله و این دوا است، خیلی‌ها دوا استفاده کردند ولی به شفا نرسیدند چون به مرحله ذکر نرسیدند، ذکر آن است که بر قلب جاری شود یعنی همان اتصالی که با قطع امید از همه اسباب، قلبا بین او و خدا و یا واسطه فیض که اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) هستند حاصل می‌شود، این مطلب نیزدر دعای هفتم صحیفه سجاده با توضیحی که بیان می‌کنیم نهفته است.

دعای هفتم صحیفه سجادیه، شفا است

وی در ادامه در خصوص مواردی همچون رعایت بهداشت برای مقابله با بیماری کرونا گفت: بنابراین با توجه به مطالب بیان‌شده می‌توان یک تطبیق را مطرح کرد که مسائلی همچون رعایت بهداشت، قرنطینه خانگی، پرهیز از سفر و ... تحت عنوان «دوا» تبیین می‌شوند اما تمام این موارد می‌تواند اثری نداشته باشد تا جایی که به شفا برسد و طبق آنچه که گفته شد، شفا ارتباط قلبی با خالق و واسطه فیض است و بر همین اساس دعای هفتم صحیفه سجادیه، شفا است.

حق‌شناس متذکر شد: مشخص شدن جایگاه اسباب که همان رعایت نکات بهداشتی و... در این مساله به‌خصوص است، در فراز دوم این دعا مشخص می‌شود، همان‌جایی که امام سجاد (ع) در فراز دوم این دعا خطاب به خداوند متعال عرض می‌کند، «تأثیر اسباب، به لطف و اراده تو است»، همان‌گونه که ماهیت آتش سوزاندن است اما به اذن او حضرت ابراهیم (ع) را نسوزاند و یا چاقوی تیز، گردن حضرت اسماعیل (ع) را نبرید چون خواست و اراده خداوند چیز دیگری بود.

رعایت مسائل بهداشتی و نکات پیشگیری از بیماری کرونا بر همگان واجب است

کارشناس علوم قرآن و حدیث تأکید داشت: رعایت مسائل بهداشتی درگذشته مستحب بوده اما در حال حاضر و باوجود بیماری کرونا برای حفظ سلامتی خود و دیگران واجب است اما تمام این موارد سبب هستند و شفا چیز دیگری است و تأثیر این اسباب که اجرای آن برهمگان واجب است، به خواست خداوند و قطع امید بنده از غیر خداوند خواهد بود.

وی با اشاره به آیه ۴۰ سوره نحل که بر اساس آن برای موجود شدن چیزی و یا تأثیر آن، اراده خدا لازم است، اذعان داشت: این دقیقاً همان مطلبی است که امام (ع) در فراز سوم این دعا فرموده که «اشیاء به اراده و خواست او تأثیر گذار می‌شوند»، دومین نکته مربوط به زمان خواندن این دعا از صحیفه سجادیه است، هنگامی خواندن این دعا ضرورت پیدا می‌کند که بلا و سختی بسیار دشوار شده و واماندگی انسان بسیار آشکار می‌شود که در فراز چهارم به این مسأله اشاره شده است و می‌فرماید «کشف سوء فقط به‌واسطه اوست» و این فراز دقیقاً منطبق با آیه شریفه «امن یجیب» است که با قطع امید از غیر خداوند، زمانی که واقعاً انسان دست به دعا بلند کند، کشف سو شده و مشکلات حل خواهد شد.

حق‌شناس با تشریح و تأکید بر اهمیت نکته سوم دعای هفتم صحیفه سجادیه بیان داشت: در فراز هفتم این دعا بلا و رفع بلا به خداوند اسناد داده شده است یعنی قفل کننده و بازکننده قفل‌ها خداوند است، دشوار کننده خداوند است همان‌طور که تبدیل‌کننده دشواری به‌آسانی هم خدا است که با دانستن این نکته، انقطاع حاصل می‌شود، انقطاع همان شفا و ذکر است که انسان از غیر خدا امید را قطع می‌کند.

این کارشناس مسائل دینی ادامه داد: این نکته دعای هفتم صحیفه سجادیه دقیقا مطابق با آیه ۱۰۷سوره مبارکه یونس است که اسناد ضرر رسانی و خیر رسانی مخلوقات به خداوند داده شده است و دقیقا کلام امام سجاد(ع) مطابقت با قرآن کریم دارد.

گرفتاری و مشکلات نباید سبب کوتاهی در انجام واجبات و حتی مستحبات شود

وی در ادامه بابیان نکته چهارم دعا مذکور اضافه کرد: نکته چهارم، عدم کوتاهی انسان در قبال انجام واجبات و مستحبات در مواجه با مشکلات است، بدان معنا که گرفتاری و مشکلات نباید سبب کوتاهی در انجام واجبات و حتی مستحبات شود که در فراز ۹ دعا این نکته را به‌وضوح می‌بینیم که همان مرحله شفا، ذکر و ارتباط با خداوند متعال است.

این استاد حوزه و دانشگاه در پایان صحبت‌های خود تصریح داشت: نکته پنجم نهفته در فراز دهم و آخر این دعا، بیان‌کننده این است که ولو اینکه من «بنده» شایسته لطف تو«خدا» نباشم، اما از تو می‌خواهم این بلاها را از من دور کنی، البته سزاوار و ادب دعا این است که موانع اجابت دعا که هشت گناه مخصوص است نباشد، این هشت گناه از امام سجاد(ع) در روایتی در کتاب معانی الاخبار شیخ صدوق نقل‌شده است.

انتهای پیام/۶۳۱۰۶/م۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: دعای هفتم صحیفه سجادیه صحیفه سجادیه کرونا وضعیت کرونا در کشور دعای هفتم صحیفه سجادیه دستورات بهداشتی رعایت دستورات بیماری کرونا داده شده حق شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۳۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که همانگونه که در گزارش روز ۱۳ اردیبهشت روزنامه همشهری نیز به آن پرداخته شد، ایران هم در زمان اوج ویروس کرونا از وارد کنندگان واکسن کرونا بود، تقریبا ۱۲درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود ۲۵ میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفت.

هشدارها و توصیه‌ها در ایران

نگرانی‌ که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.

البته در همان ماه‌های شروع واکسیناسیون در ایران و انجام ارزیابی‌های اولیه روی واکسن آسترازنکا توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص(افراد زیر ۴۰ تا ۵۰ سال به ویژه زنان) مطرح شد.

مرگ‌هایی که باعث توقف واکسیناسیون در اروپا شد

البته تزریق آسترازنکا تنها منجر به بروز عوارض نشده و از آنجایی که مهمترین عارضه آن لخته شدن خون است، مرگ‌هایی به دلیل تزریق این واکسن نیز گزارش شده است. در همان ابتدای واکسیناسیون اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف استفاده از این واکسن را در این کشورها در پی می‌آورد. موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند ۹۹ آغاز شد، ابتدا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آن‌ها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.

بیشتر بخوانید:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

اکنون و پس از چند روز از تائید بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا توسط شرکت سازنده و گذر بیش از دوسال از ممنوعیت آن در تعدادی از کشورهای اروپایی، شرکت آسترازنکا تصمیم به جمع آوری، پس گرفتن و حذف عرضه این واکسن در سراسر دنیا گرفته است.

پس گرفتن، جمع‌آوری و حذف تنها به دلایل تجاری!

به گزارش تلگراف، شرکت سازنده آسترازنکا دلایل تجاری را برای کنار گذاشتن این واکسن ذکر کرده است. این شرکت به طور داوطلبانه «مجوز بازاریابی» خود را در اتحادیه اروپا پس گرفته و در بیانیه‌ای اعلام کرده که واکسن دیگر تولید نمی‌شود و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد.

مواجهه آسترازنکا با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی

آسترازنکا به دلیل پذیرش اسناد ارائه شده به دادگاه در مورد یک عارضه جانبی نادر ناشی از تزریق این واکسن، با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی در بریتانیا مواجه است. آسترازنکا در دادگاه پذیرفته است است که واکسن‌های آن می‌تواند در موارد بسیار نادری باعث ایجاد TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی شود یا به عبارت ساده تر لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خون شوند. ترومبوز در واقع به موقعیتی گفته می‌شود که یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که می‌تواند مانع جریان خون در عروق شود. اگر این لخته یا تکه‌ای از آن در بدن شروع به حرکت کند به آن ترومبوآمبولی می‌گویند.

عوارض واکسن چه علائمی دارد؟

ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی (TTS) یک بیماری نادر اما جدی است که با تشکیل لخته‌های خون همراه با سطوح پایین پلاکت‌ها در خون مشخص می شود. این عارضه عمدتا با واکسن‌های خاص COVID-۱۹، به ویژه واکسن‌های ناقل آدنوویروس مانند آسترازنکا و واکسن «جانسون و جانسون» مرتبط بوده است.

ترومبوسیتوپنی معمولا در عرض چند روز تا چند هفته پس از واکسیناسیون ظاهر می شود. علائم شامل سردرد شدید، درد شکم، تورم پا، تنگی نفس و علائم عصبی است. این علائم می‌تواند نشان دهنده تشکیل لخته‌های خون در قسمت‌های مختلف بدن مانند مغز، شکم یا ریه‌ها باشد.

علت دقیق TTS به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که شامل یک پاسخ ایمنی است که توسط واکسن ایجاد می‌شود، که منجر به لخته شدن غیر طبیعی و تخریب پلاکت می شود. تشخیص این عارضه نیاز به ارزیابی بالینی، مطالعات تصویربرداری برای تشخیص لخته‌های خون و آزمایش‌های آزمایشگاهی برای تایید تعداد پایین پلاکت‌ها دارد.

کد خبر 850366 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا سلامت واکسن آسترازنکا خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا پزشکی

دیگر خبرها

  • هفتم اکتبر شبیه حمله به پرل هارپر در جنگ جهانی دوم است
  • اسامی داوران هفته بیست و هفتم لیگ برتر فوتبال مشخص شد
  • جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان
  • با ویژگی‌های جت جنگنده نسل هفتم آشنا شوید
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • مسعود پزشکیان رکورددار شد /۹ نماینده پرسابقه مجلس دوازدهم را بشناسید +جدول
  • تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان
  • بسیاری از مسائل معلمان در برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار گرفته است